Back to Home

Kristel Groenenboom: ’Een heftruck kopen is het ergste’

Baas bevecht vooroordelen

AMSTERDAM – Kristel Groenenboom (31) nam op 23-jarige leeftijd het containerbedrijf van haar vader over en kwam erachter dat niet iedereen zat te wachten op een jonge vrouw aan het roer. In ‘Mag ik meneer Kristel even spreken’ doet ze letterlijk een boekje open over de vooroordelen waar ze op stuitte.

De titel refereert naar alle keren dat bellers er klakkeloos van uitgingen dat ze een man aan de lijn zouden krijgen bij het zien van de functie voor haar naam: directeur. „Heel gek, je ziet toch dat Kristel mijn voornaam is”, vertelt Groenenboom.

Als jonge vrouw, volgende generatie in een familiebedrijf, die ook nog een Porsche rijdt, had ze heel wat uit te leggen toen ze het bedrijf overnam. „Ik kreeg van relaties te horen: ’Je moet het nog waarmaken, hé’.” Een vrachtwagenchauffeur kon zijn ogen niet geloven toen ze uit haar bolide stapte: ‘Is die van jou?’. „Die vraag krijgt een man niet.’

 

Het hele artikel lezen? Ga dan naar telegraaf.nl

Leave a Reply