Back to Home

Interview met Kristel Groenenboom over haar boek: Mag ik meneer Kristel even spreken?

Kristel Groenenboom runt een miljoenenbedrijf en dat doet ze al sinds haar 23e. Hoe houd je je als jonge vrouw staande in de vaak harde ondernemerswereld? Kristel schreef speciaal over dit onderwerp een boek, of beter gezegd, een ‘overlevingsgids voor ondernemende vrouwen die willen afrekenen met vooroordelen en gewoon willen werken’, genaamd: Mag ik meneer Kristel even spreken. Ook geschikt voor mannen! Wil je meer weten over Kristel en haar boek? Anne Veenstra van online magazine lees.bol.com interviewde deze ondernemende, jonge directeur, columnist, en nu ook, auteur.

Kristel, je bent directeur van een miljoenenbedrijf en dat werd je al op je 23e, dat kunnen niet veel mensen zeggen! Hoe is dat zo gekomen?
Mijn vader was op het moment van overname 70 jaar. Hij zei tegen mij: “Beter jong geleerd, dan oud gedaan”. En het was ook een verstandige beslissing om zo jong het bedrijf over te nemen, aangezien hij mij op dat moment nog van alles kon leren. Je ziet vaker bij grote bedrijven dat een te late overname soms heel kwalijk voor het bedrijf kan zijn, mede doordat de volgende generatie niet goed ingewerkt wordt of gewoon te laat het bedrijf instapt. De positieve effecten die ik heb ondervonden om zo jong het bedrijf van mijn vader over te nemen heb ik aangehaald in mijn boek.

 

Lees meer

Leave a Reply