Back to Home

Van je familiebedrijf moet je het hebben

Met alle bijkomende vooroordelen is het vaak moeilijker om een bedrijf over te nemen dan om het zelf op te starten. Dat zegt Kristel Groenenboom van Container Service C. Groenenboom in BNR De Overname. Ben je succesvol, dan ben je ‘in een gespreid bedje terechtgekomen’, loopt het mis, dan ben je als ‘opvolger van’ al gauw de gebeten hond.

Zeker als je voorganger niet alleen de oprichter en naamgever is, maar ook nog eens je vader. Veel mensen kunnen niet goed tegen verandering en dat maakt het niet altijd makkelijk. ‘Mensen zeggen het soms ook letterlijk in je gezicht. Ik had net het bedrijf overgenomen met een heel mooi feest, ze gaven een hand en zeiden: je hebt een geweldig feest, maar over een paar jaar ben je kapot.’ Het waren overigens vooral relaties die dat zeiden; de werknemers juichten de komst van ‘de dochter van’ over het algemeen wel toe.

Lees meer opĀ BNR

Leave a Reply